North Energy kjøper i PL 450

nyhet_thumb1
North Energy ASA har kjøpt 15 prosent i PL 450 – Storebjørn, av Det Norske Oljeselskap ASA

 

  Lisensen ligger i Nordsjøen blokk 7/12 sør vest av Ula-feltet. Borestart er forventet i fjerde kvartal 2011 med jack-up riggen Mærsk Guardian.

North Energy vil etter oppkjøpet ha en andel på 15 prosent i lisensen. Det norske er operatør på lisensen med 60 prosent andel, og Dana Petroleum øvrig partner med 25 prosent andel.

– Kjøpet i lisens PL 450 er et viktig ledd i North Energys plan og strategi for vekst. Selskapets viktigste satsningsområder er Barentshavet og Norskehavet. Kjøp av lisenser i Nordsjøen bidrar til en balansert portefølje med lisenser hvor snarlig utbygging kan finne sted, kombinert med ressursene i Barentshavet der utbyggingshorisonten er lengre til tross for letegjennombruddet i nord som industrien nå ser konturene av. PL 450 er en lisens hvor North Energy har stor tro på funn og snarlig utbygging, sier Erik Karlstrøm, administrerende direktør i North Energy.

Lisenskart pr. 5. juli 2011

lisenskart_pr_0711

* forutsetter myndighetsgodkjenning
 


Kontaktpersoner:

Erik Karlstrøm, administrerende direktør
Mob: 476 52 990 | E-post: erik.karlstrom@northenergy.no

Knut Sæberg, økonomidirektør
Mob: 918 00 720 | E-post: knut.saeberg@northenergy.no

Kristin Ingebrigtsen, direktør Strategi og Samfunn
Mob: 926 05 601 | E-post: kristin.ingebrigtsen@northenergy.no

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12

 

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

North Energy styrker sin posisjon  i Nordlandområdet 

 

North Energy ASA er glad for å kunne infomere om at selskapet er tildelt en lisens i den 21. konsesjonsrunden på norsk sokkel som ble annonsert av Olje- og energidepartementet  15.april 2011.

Lisensen ligger i Norskehavet rett sør for Lofoten (Nordland 6) og nordøst for to av North Energys egne lisenser (operatørlisens 526 and partnerlisens 562).

 

“North Energys  søknad i den 21. konsesjonsrunden var selektiv og i tråd med med selskapets letestrategi. Vi er derfor svært tilfreds med å ha styrket vår posisjon i et viktig leteområde for selskapet , sier CEO Erik Karlstrøm.

Erik Karlstrøm sier videre at North Energy søkte på to områder i denne runden. “Inntil det det blir åpnet nytt leteareal i Lofoten eller Barentshavet vil North Energy gi prioritet til TFO-runder med velkjente letemodeller med lav risiko og nær infrastrukur. Når det gjelder TFO2011 er vi fornøyd med at med at områder nær land i Nordland nylig ble utlyst”.

 

Lisensgruppen består av :

 

Wintershall Norge ASA (operatør) 40%

North Energy ASA 20%

Rocksource ASA 20%

Edison International Norway Branch 20%

 

 

For mer informasjon, ta kontakt med:

 

Administrerende direktør, Erik Karlstrøm, telefon + 47 476 52 990
CFO, Knut Sæberg, telefon + 47 918 00 720