North Energy inngår samarbeid med Rex Oil & Gas Limited

thumb Rex for webSamarbeidet omhandler bruk av deres leteteknologi (Virtual Drilling) for identifikasjon og lokalisering av oljeprospekter.
Se Rex sin presentasjon her.

 

 

 

Teknologien, som ikke tidligere har vært benyttet på norsk sokkel, vil være et verdifullt supplement til de eksisterende leteverktøyene selskapet benytter i dag for analyse av prospekter.

– Teknologien erstatter ikke noen av de verktøy vi bruker i dag, men bidrar til at vi utvikler flere oljeprospekter med dagens leteverktøyer. Vi vil deretter gjøre bruk av resonansteknologien som et siste filter for så å velge ut de mest lovende prospektene fra et større utvalg enn i dag. Prosessen vil kreve flere geologer og geofysikere samt mer seismikk. Et partnersøk på seismikksiden er derfor et naturlig steg videre i dette arbeidet, sier administrerende direktør Erik Karlstrøm.

Virtual Drilling er en innovativ teknologi der ulike væsker/fluider viser resonans i ulike frekvenser på seismiske data, og derav kan skille mellom vannvåte reservoarer og olje. Teknologien er ny på norsk sokkel, og North har gjennom de seneste 12 måneder gjennomført en rekke blindtester på historiske boringer med svært godt resultater.

Se presentasjonen her: http://webtv.hegnar.no/webcast.php?id=95648

Rex for web