Erik Karlstrøm energi-rådgiver for Tyskland

erik_k_thumb
Erik Karlstrøm, administrerende direktør i North Energy, ble headhuntet av den norske og tyske forsvarsministeren for å snakke om energi-utfordringene i nord.

Tirsdag 13. september var nemlig North Energy-direktøren om bord på KV Andenes, klar til å videreformidle sitt budskap om energi-utfordringene i nord.
Grete Faremo og hans tyske kollega var lutter øre.

Beæret
– Klart jeg er beæret over en slik tillit. Det fleste kunne nok tenkt seg at Statoils Helge Lund ble hentet inn, men jeg er mer enn klar til å fortelle hva jeg tenker rundt disse spørsmålene, sier Karlstrøm til Altaposten.

Mens man i Norge er opptatt av valget, er samtlige toneangivende tyske aviser på plass utenfor Bodø. Partnerskapet med Tyskland er nemlig selve nøkkelen til det europeiske gassmarkedet. Tyskland er sulten på energi og fortrinnsvis ren gass.

– Hva er så budskapet?
– Fra 2022 eller 2023 må det tyske markedet ha ny tilførsel av energi. Hvis ikke kan det bli en massiv oppbygging av kraftverk, så mange som 50 kullkraftverk. Det betyr at det haster. Det miljømessige aspektet er svært viktig for tyskerne, og det er her leveransene fra Barentshavet kommer inn i bildet. Potensialet er enormt, men det er en stor fordel at en partner som Tyskland er med i dette bildet.

– Og da må vi ha en rørledning som kan mette markedet?
– Gassrørledningen er definitivt et tema. Jeg mener rørledningen er helt nødvendig, samtidig som jeg altså mener at ringvirkningene blir større i nord, fastslår Karlstrøm.

(kilde: Altaposten) se ekstern sak