Fullt fokus på TFO 2014

tfo 2014 forsideNorth Energys leteavdeling jobber i disse dager med selskapets søknader til TFO 2014.

 

Tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO) er en av to likestilte konsesjonsrunder på norsk sokkel.- North Energy har gjennomgått mange områder i Nordsjøen, på midtnorsk sokkel og i Barentshavet i arbeidet med TFO-runden 2014, sier prosjektleder hos North Energy for TFO-arbeidet i 2014, Inge Hætta Eikelmann.

North Energy driver en aktiv porteføljeforvaltning og farm-ins og konsesjonsrunder er en hovedstrategi for å skaffe seg flere attraktive lisenser.

TFO-ordningen ble introdusert i 2003 for å legge til rette for tidsriktig utforskning av de geologiske mest kjente delene av sokkelen og omfatter de geologisk mest kjente områdene på norsk sokkel. I TFO 2014 er det foretatt en utvidelse av det forhåndsdefinerte området med 6 blokker i Norskehavet nær Aasta Hansteen-feltet og 3 blokker i Barentshavet nær Snøhvit-feltet. Utlysningen har vært gjenstand for offentlig høring.

– Alle involverte i arbeidet med TFO 2014 jobber veldig godt. Selskapets leteaktivitet er styrket gjennom blant annet ny teknologi og vi har gode faglige diskusjoner i den prosessen vi er inne i nå, sier Inge Eikelmann.

Hoveddelen av leteaktiviteten på norsk sokkel foregår innenfor TFO-området. Fra myndighetenes side er det å legge til rette for at det opprettholdes et høyt tildelingsnivå i TFO-rundene er avgjørende for å oppfylle regjeringens ambisjoner for næringen.

Selskapenes søknadsfrist er satt til tirsdag 2. september 2014 kl 12.00.

leteavd