Ønsker seg sommerjobb i olje- og gassindustrien


nyhet_thumb2Stor interesse for sommerjobb i North Energy

North Energy har denne sommeren tatt inn åtte studenter til å jobbe ved selskapets hovedkontor i Alta. Totalt var det over 100 søknader ved årets inntak av sommerstudenter.

– Interessen har vært formidabel og det er gledelig. De siste to årene har vi mottatt over 100 søknader pr. sommersesong fra godt kvalifiserte søkere, sier Erik Karlstrøm, administrerende direktør i North Energy ASA. Dette viser at interessen er stor både for selskapet samt olje- og gassbransjen, også i Nord-Norge. Vi er glade og stolte over å kunne bidra til kompetansebygging ved å la studentene prøve seg i praksis, sier Karlstrøm.

heidi_johannessenBredt fagmiljø
Stillingene er fordelt over et bredt fagmiljø som i tillegg til petroleumsrettede fag også inkluderer HR, finans og økonomi. En av dem som har praksis hos North Energy i sommer er Heidi Johannessen (25) fra Harstad. Hun har bachelorgrad i geologi og geofysikk fra Universitet i Oslo og tar nå mastergraden innen geologi ved Universitet i Tromsø. – Jeg er takknemlig over å få muligheten til å bli bedre kjent med petroleumsindustrien før jeg er ferdig med studiene og innen yrkeslivet tar fatt, sier Johannessen, som er glad for utfordringene hun har fått i North Energy.

guowen_leiUtenlandsk interesse
Også utenlandske studenter søker seg nordover for å skaffe seg nyttig erfaring. Mastergradsstudenten Guowen LEI (27) ved NTNU i Trondheim, ønsker å tilegne seg nyttig kunnskap når han i løpet av syv uker skal bryne seg på diverse problemstillinger hverdagen ved North Energys hovedkontor har å by på. Guowen kommer fra Shanghai i Kina og har tidligere jobbet som reservoar ingeniør for SINOPEC offshore avdeling i Østkinahavet. Selv om overgangen fra Shanghai til Alta er stor, er Guowen imponert over forholdene nordlysbyen.

– Sammenlignet med Shanghai, en av de største byene i Kina, er Alta naturlig, fredfull og alle fasiliteter lett tilgjengelige. Selv om de fleste bygningene er mindre enn fire etasjer høy, forhindrer det ikke Alta i å være en moderne by, sier Guowen LEI, som ser frem til å bidra med sin kompetanse til North Energy, samt å bli bedre kjent med de nye omgivelsene.

Bevilger utdanningsstipend
Nord-Norge står foran en rask utvikling innenfor energi som vil bidra til mange utfordrende kompetansearbeidsplasser. Landsdelen er per i dag ikke i stand å fylle disse arbeidsplassene med egenutdannet realfaglig kompetanse. 

– Som et bidrag til å styrke rekrutteringen fra landsdelen har North Energy valgt å opprette et stipend til studenter som gjennom sin utdanning bidrar til å styrke kompetansenivået i Nord-Norge, sier Karlstrøm.
Stipendet er på kr 20.000,- og vil kunne tildeles én kandidat fra hvert av de nordnorske fylkene Nordland, Troms og Finnmark.

– Formålet med stipendet er å styrke kompetansen, resultatene og interessen for energirettet realfaglig kompetanse generelt og geovitenskap spesielt. Dette er langsiktig tenking – og det er et nødvendig perspektiv, sier Erik Karlstrøm som presiserer at dette er i tråd med selskapets visjon om å oppnå større industriell verdiskapning i Nord-Norge.

Les mer om North Energys utdanningsstipend


Kontaktpersoner:

Erik Karlstrøm, administrerende direktør.
Mob: 476 52 990 | E-post: erik.karlstrøm@northenergy.no

Andreas Opheim, kommunikasjonsrådgiver.
Mob: 997 44 706 | E-post: andreas.opheim@northenergy.no