North Energy med i TV-serien “Sjøsprøyt”

sjosproyt_lite
Tirsdag 8. november kl. 20:15 startet NRK sendingene av “Sjøsprøyt II” med North Energy som bidragsyter. Programserien sendes på NRK3.

Handlingen i alle episoder foregår i Nord-Norge, fortrinnsvis i Troms. Elevene er på seiltokt til Rebbenesøy. Framme på øya drar de på topptur på Helvetestind. Deretter oppsøker de Reisaelva for padling og Troms Quest i Målselv for hundekjøring, før de legger ut på nye seiltokt.
Elevene_Jarle
Jarle Andhøy er programleder og coach. Programserien er spilt inn forkant og etterkant av Andhøys ekspedisjon til Antarktis med skuta Berserk
.

Elevene får gjøre seg kjent med viktige næringer i Nord-Norge, representert ved blant annet fiske, olje- og gass, forskning og landbruk.

Elevenes møte med olje- og gassnæringen skjer gjennom et samarbeid med North Energy. Julie Katrine Berg fra North Energy besøker skolen i Malangen og gir elevene en innføring i hva selskapet står for og en innføring i olje- og gassnæringens betydning for Norge og Nord-Norge.
– Vi i North Energy er litt anderledes enn de andre som opererer innenfor oljenæringen her i nord, for vi kommer herfra. Det gir oss et anderledes perspektiv. Vi er opptatt av at verdiene skal bli værende igjen i landsdelen, sier Julie til elevene. Hun skaper engasjement blant elevene og en spennende diskusjon omkring olje- og gassnæringens rolle i nord.

– Julie fra North Energy ga seilerelevene spennende undervisning. Jeg vet at de satte stor pris på det og det ble et fint innslag i vår programserie, sier produsent Anders Sæther, fra Medvind Media.

Les mer om Sjøsprøyt