Samarbeid mellom North Energy og 200 unge gründere

thumb ueOnsdag 17. oktober arrangeres North Energy Gründercamp på Rica Hotell i Alta. Prosjektet er et samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap Finnmark og North Energy . Elever fra videregående skoler i hele Finnmark og studenter fra lærerutdanningen ved Høgskolen i Finnmark samles for kreative og teknologiske utfordringer.

Grundercampen samler over 200 elever fra hele Finnmark og i år er det North Energy som er samarbeidspartner.

– Gjennom samarbeid med det etablerte næringsliv møter de unge kompetanse og får viktig lærdom om næringsutvikling og de muligheter som finnes lokalt, sier Hilde Mietinen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Finnmark.

For North Energy er engasjementet en naturlig del av selskapets langsiktige visjon om å bidra til kompetanseutvikling i nord. Gjennom Grundercampen ønsker selskapet å vekke nysgjerrighet og interesse for olje-og gassindustrien. Elevene skal gjennom prosjektet ha fokus på sikkerhet, miljø og næringsutvikling.

– Vi har laget en spenstig problemstilling til elevene med elementer fra oljeindustrien i ulike deler av verden, med fokus på sikkerhet, miiljø og næringsutvikling. Vi er spent på hvordan de klarer å koble kreativitet med teknologi, sier Heidi Tangstad, samfunnskontakt hos North Energy.

Dagen starter med teambuilding i regi av studenter ved HIF. Deretter går kreative elever i gang med å løse problemstillingen gitt av North Energy. Elevene presenterer sine løsninger for en jury, og det blir heder og ære til de som kan vise til de mest nytenkende og innovative resultatene.

ue
Foto: Ungt Entreprenørskap.